Llibres


Una selecció de recomanacions literàries que considero d’interès i acompanyades d’una breu (o no) ressenya:

1– “Las venas abiertas de América Latina de Eduardo Galeano. En aquesta obra, l’autor analitza la història d’Amèrica Llatina de manera global des de la Colonització europea d’Amèrica fins Amèrica Llatina contemporània, argumentant amb cròniques i narracions el constant saqueig dels recursos naturals de la regió per part dels imperis colonials i els Estats imperialistes.

– “Perspectives“, és una publicació anual de pensament i anàlisi crítica per a l’acció. Editada en paper per Espai Fàbrica, és una eina per a la reflexió, la definició de les línies de confrontació i la identificació dels reptes als que caldrà que els moviments socials i polítics donin resposta. Podeu llegir l’article de de Josep Maria Solé Soldevila publicat en el mes de novembre a l’Accent. 

aturemlacrisi– “Aturem la crisi” d’Arcadi Oliveres. L’any 2010 es va publicar el llibre “Aturem la crisi. Les perversions d’un sistema que és possible canviar” (Angle Editorial), on analitzava les causes i els culpables de la crisi actual i llançava propostes per fer-li front. Com ja us suposeu no ha perdut ni un gram de la seva actualitat.

– “Antoni Benaiges, el maestro que prometió el mar“. Ressenya de l’autora Carolina León que ens transporta al somni d’un model de l’escola pública que es va viure breument durant la Segona República.

– “No passaran. Contra l’economia caníbal” d’Édouard Martin. Amb una ressenya que fa referència al llibre, a l’autor i a les fastuoses bodes de magnats del metall a la Barcelona de Xavier Trias.

durruti– “La cocinera de Buenaventura Durruti” publicat pel grup editor “Los amigos de Ascaso”. Memòries manuscrites d’una desconeguda miliciana de la Columna Durruti que ens transmet el dia a dia en el front de batalla i al mateix temps, un conjunt de les receptes i l’alimentació de les forces d’aquesta Columna.

“Artur Mas: on són els meus diners ?”  d’Albano Dante i Marta Sibina. Un magnífic treball d’investigació periodistica i crònica d’una batalla per la defensa de la nostra Sanitat Pública a la Catalunya del segle XXI.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s