Frases de lluita i revolució


Rosa Luxemburg“La llibertat només per als que donen suport al govern, només per als membres d’un partit (per nombrós que aquest sigui) no és llibertat en absolut. La llibertat és sempre i exclusivament llibertat per al que pensa de manera diferent”. (Rosa Luxemburg)

“La utopía está en el horizonte. Camino dos pasos, ella se aleja dos pasos y el horizonte se corre diez pasos más allá. ¿Entonces para que sirve la utopía? Para eso, sirve para caminar”. (Eduardo Galeano)

Emma-Goldman“Pies, ¿para qué los quiero si tengo alas para volar?”. (Frida Kahlo)

“Podran tallar totes les flors, però no podran aturar la primavera”. (Pablo Neruda)

“El planeta ofereix tot allò que l’ésser humà pot necessitar, però no tot allò que l’ésser humà pot cobdíciar”. (Gandhi)

“La pau no és només l’absència de la guerra, mentre hi hagi pobresa, racisme, discriminació i exclusió difícilment podrem assolir un món de pau.” (Rigoberta Menchú)

Mario Benedetti“Para todos todo, nada para nosotros” (El poble, l’EZLN i el Subcomandante Marcos)

“La solidaritat és la tendresa dels pobles” (Gioconda Belli)

“Hi ha homes que lluiten un dia i són bons; n’hi ha d’altres que lluiten un any, i són millors; n’hi ha que lluiten molts anys, i són molt bons; però n’hi ha que lluiten tota la vida. Aquests són els imprescindibles”. (Bertolt Brecht)

“Amb el pèl roig d’una entremaliada del rierol calaré foc a tota la civilització moderna. Perquè una nena ha de tenir el pèl llarg, ha de tenir el pèl net. Perquè cal que tingui el cabell net, no pot tenir una llar bruta; perquè no ha de tenir la llar bruta, cal que tingui una mare lliure i disponible; per a què tingui una mare lliure, no ha de tenir un terratinent usurer; perquè no ha d’haver-hi terratinent usurer, cal que hi hagi una redistribució de la riquesa; perquè cal que hi hagi una distribució de la riquesa, cal una revolució.” (G.K. Chesterton)

Frida Kahlo

“No necesitamos permiso para ser libres !” (El poble, l’EZLN i el Subcomandante Marcos)
“Te quiero porque tu boca sabe gritar rebeldía”. (Mario Benedetti)

“La llibertat és com el matí. N’hi ha que esperen adormits a que arribi, però hi ha qui desvetllen i caminen la nit per aconseguir-la”. (El poble, l’EZLN i el Subcomandante Marcos)

“El dia en què la classe obrera comprengui i decideixi no tolerar més guerres, la guerra serà impossible”. (Rosa Luxemburg)

“Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot!” (Vicent Andrés Estellés)

Rigoberta Menchú“A diferencia de la solidaridad, que es horizontal y se ejerce de igual a igual, la caridad se practica de arriba-abajo, humilla a quien la recibe y jamás altera ni un poquito las relaciones de poder”. (Eduardo Galeano)

“El capitalista et ven fins a la soga amb la qual ho vas a penjar.” (Michael Moore)

“Qui no es mou, no sent les cadenes”. (Rosa Luxemburg)

Pablo Neruda“El mundo que queremos es uno donde quepan muchos mundos. La patria que construimos es una donde quepan todos los pueblos y sus lenguas, que todos los pasos la caminen, que todos la rían, que la amanezcan todos.” (El poble, l’EZLN i el Subcomandante Marcos)

“Quan creus que això s’acaba, torna a començar”. (Raimon)

Ghandi“Que tremolin les classes dominants davant una revolució comunista. Els proletaris no hi tenen res a perdre fora de les seves cadenes. I tenen un món a guanyar”. (Karl Marx i Friedrich Engels)

“El problema de la dona sempre ha estat un problema d’homes”. (Simone de Beauvoir)

“Hay quienes imaginan el olvido como un depósito desierto, una cosecha de la nada y, sin embargo, el olvido está lleno de memoria”. (Mario Benedetti)

Ovidi+Montllor“Ja no ens alimenten molles, ara volem el pa sencer”. (Ovidi Montllor)

“La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat”. (Emma Goldman)

“Sólo los obreros y campesinos irán hasta el fin, sólo su fuerza organizada logrará el triunfo”. (A.C. Sandino)

Simone de Beauvoir“Si no lluites per acabar amb la corrupció i la podridura, acabaràs formant part d’ella”. (Joan Baez)

“Hay que pisar barro y no alfombras, pues el barro deja huella” (“Periko” Solabarria)

“El mercat està en mans dels poderosos. Diuen que el mercat és la llibertat, però a mi m’agradaria saber quina llibertat té al mercat qui va sense un cèntim. Quan es parla de la llibertat cal preguntar immediatament: la llibertat de qui?” ( José Luís Sampedro)

Joan Baez“El ressorgir d’una Polònia independent i forta és una qüestió que interessa no tan sols als polonesos, sinó també a tots nosaltres. La sincera col·laboració internacional de les nacions europees només serà possible quan cadascuna d’elles sigui completament mestressa de la seva pròpia casa.” (Friedrich Engels)

“Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pensi en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pensi”. (Ovidi Montllor)

“La vida intensa a diario me convence de lo efímero de las derrotas”. (Gioconda Belli)

“El món pot canviar, però no canviarà sol” (Amnistia Internacional)

Naomi Klein“Primer es debilita la ideologia (i tot allò que pugui considerar-se com a públic o estatal), al temps es genera un desastre i després aquest problema (en ocasions, tindrà el nom de crisi, desastre natural, imprevist, enèmic exterior, etc.) és utilitzat com a excusa per acabar la tasca i per privatitzar-ho tot. Així es va fer a Nova Orleans” (Naomi Klein)

“No creo que seamos parientes muy cercanos, pero si usted es capaz de temblar de indignación cada vez que se comete una injusticia en el mundo, somos compañeros, que es más importante.” (Ernesto “Ché” Guevara)

Gioconda Belli“Que mi nombre no se borre de la historia” (Julia Conesa de las “13 rosas rojas”)

“En les profunditats de l’hivern finalment vaig aprendre que en el meu interior habitava un estiu invencible”. (Albert Camus)

“Por las calles voy dejando algo que voy recogiendo: pedazos de vida mía venidos desde muy lejos” (Miguel Hernández)

 


2 thoughts on “Frases de lluita i revolució

  Estel said:
  18/10/2013 a les 22:39

  Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot! (Vicent Andrés Estellés)

  Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pensi en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pensi. (Ovidi Montllor)

   revolucio1984 responded:
   20/10/2013 a les 13:29

   Moltes gràcies Estel, precioses frases i grans crits de llibertat !!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s