Articles


Articles i reflexions d’homes i dones que dia a dia lluten per un món més lliure, més just i més igualitari…

images (7)Noam Chomsky i les “10 Estratègies de Manipulació Mediàtica”: Lingüista, filòsof, activista, autor i analista polític. És professor emèrit de Lingüística al MIT i una de les figures més destacades de la lingüística del segle XX, reconegut en la comunitat científica i acadèmica pels seus importants treballs en teoria lingüística i ciència cognitiva.  (article en castellà).

+ informació de Chomsky a la seva web en anglès:  http://www.chomsky.info/

Susan_GeorgeSusan George i “Llegó el turno de Europa”.
Politòloga, directora associada del Transnational Institute (Amsterdam), presidenta de l´Observatori de la mundialització (París) i vicepresidenta de la secció francesa de l’associació Attac.

En aquest article ens alerta per tal que el 99% del població europea reaccioni aviat davant el frau comès per l’1% restant.

+ informació de Susan George a la web de Transnational Institute.

Vicenç_NavarroVicenç Navarro i “La Guerra Civil no ha terminado”.
Politòleg i sociòleg català, catedràtic de Ciències socials a la Universitat Pompeu Fabra i president de la International Association of Health Policy. Ha treballat en centres acadèmics a Europa, Canadà, Amèrica Llatina i col·laborà com a assessor amb els governs de Cuba i Xile, en temps del president Allende.

Aquest article ens destaca que, resultat d’una transició immodélica realitzada sota el domini de les forces ultraconservadores, s’ha continuat una profunda injustícia contra aquells que van lluitar per la democràcia i la justícia social en aquest país.

+ informació de Vivenç Navarro a la seva web: http://www.vnavarro.org

Pere ortegaPere Ortega i “La ciutat i la pau“.
Investigador sobre pau i desarmament del Centre d’Estudis per la Pau J. M. Delàs (Justícia i Pau), activista social,  membre del Centre de Treball i Documentació i  col · laborador de la revista Mientras Tanto.

En aquest article reflexiona sobre la justícia social i els drets humans per a tota la ciutadania sense cap discriminació com element cabdal per assolir la pau.

+ informació a la web del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs

rafael_narbonaRafael Narbona i “Trece rosas rojas… y 43 claveles“.
Escriptor, crític literari i profesor de filosofía de la Comunidad de Madrid. Col·laborador de la Revista de Libros, Quimera, Cuadernos Hispanoamericanos i Claves de Razón Práctica, actualment escriu a El Cultural.

La seva obra versa sobre la política per promoure l’activisme polític d’esquerres com és el cas d’aquest article que defensa la condició de revolucionàries de les “13 rosas rojas” i el paper que tindrien avui en dia.

+ informació a la web de Rafael Narbona


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s