Quan Mas cobra un 3% aquests diners es perden en serveis públics: 330 milions euros en deute a les farmàcies

Posted on Updated on


Els meus detractors tendeixen a criticar-me afirmant que estic obsesionat amb la corrupció i amb Convergència i el Partit Popular… afirmen que retallades i corrupció no tenen relació i que la culpa és de Madrid (una entelequia que vol amagar que el problema no és ètnic o geogràfic sinò d’ideologia de dretes representada pel govern de Rajoy). Com en moltes altres ocasions volia esmentar com la corrupció disposa de vasos comunicants amb els serveis públics i amb els nostres impostos…

És senzill, tots aquells diners (3, 4, 6 o 20%) que van a les butxaques dels Pujol, Mas, Prenafeta, Alavedra, Crespo, Barcenas, Rajoy, Zaplana, etc. de torn surten d’un únic lloc: els diners públics que ells han de gestionar honradament. Aquest diners “perduts” són els que manquen per pagar per exemple a les farmàcies…

Així, les farmàcies catalanes trigaran quatre mesos a cobrar el que els deu la Generalitat, que, sumant els mesos de juliol, agost i setembre, puja a 330 milions d’euros. Són els càlculs del sector després que la Generalitat els hagi comunicat que no té més diners per pagar-los els fàrmacs.

GRA168. BARCELONA, 17/02/2013.- Asistentes a la manifestación en defensa de la sanidad pública convocada por la Plataforma por el Derecho a la Salud y la Plataforma Sindical Unitaria que ha recorrido este mediodía el centro de Barcelona. EFE/Marta Pérez

4

Actualment la Generalitat estava pagant a les farmàcies a 90 dies respecte a la data de la factura. L’anunci agreuja aquesta situació i situa el termini de cobrament a 120 dies, segons apunten els farmacèutics, que han denunciat la insensibilitat i la falta de previsió de l’Administració.

Actualment, la Generalitat deu 121,5 milions corresponents al mes de juliol, 100 milions d’agost i 112,5 milions del mes de setembre. La pròxima data de cobrament prevista era el 5 de novembre, però aquest dia no s’efectuarà el pagament.

Aquesta situació ja la va viure el sector el mes d’abril passat. És per això que els farmacèutics critiquen la falta de responsabilitat de les administracions i els reclamen, tant a la Generalitat com a l’Estat, que “planifiquin adequadament amb pressupostos realistes”.

“¿És necessari arribar a límits de 3 i 4 mesos de retard per després tornar enrere? I que aquesta situació es repeteixi fins a dues o tres vegades a l’any”, s’ha preguntat Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya. “El medicament no és un bé de consum. Té un valor essencial per a la salut pública i correspon a l’Administració el seu finançament”, ha recordat.

“Les farmàcies compleixen la seva responsabilitat de dispensar-los, mentre que l’Administració no actua igual”, ha afegit, per la seva part, Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya.

2

Els problemes del sector van començar la tardor del 2011, quan la Generalitat pagava amb un mes de retard. Aquell termini va augmentar a dos mesos la tardor del 2012.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s