Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Posted on Updated on


5

“Us venim a demanar que us corresponsabilitzeu, necessitem una ciutadania activa”

Ada Colau, cap de la llista Barcelona En Comú. Investigadora i activista de drets humans, destaca la seva implicació en el moviment veïnal (primer a Ciutat Vella, després com a membre de la Junta de la CONFAVC i de la FAVB) i en el moviment pel dret a l’habitatge. Va ser una de les fundadores, i portaveu durant 5 anys, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

8

“Aspirem a fer de Barcelona una metròpolis republicana, una capital oberta al mediterrani i al món. Volem que Barcelona garanteixi, com París, el control municipal de l’aigua i de l’habitatge. Que impedeixi, com l’Ática de Siryza, els talls de gas i electricitat. Que sigui exemple, com Friburg, d’una mobilitat accessible i no contaminant. Que obri els carrers, com fa Bogotà, als seus nens, a la gent gran. Que posi internet i les noves tecnologies, com a Hèlsinki, a l’abast de tots els seus barris i no d’una elit reduïda”.

La rebelión municipalista se abre paso de Gerardo Pisarello, número dos de la candidatura. Doctor en dret i professor de dret constitucional a la UB. Ha escrit diversos llibres sobre constitucionalisme, drets humans i dret a la ciutat. Durant més de deu anys ha estat vicepresident de l’Observatori DESC i actualment és membre de Procés Constituent.

1

“És el moment de revisar, modificar i revertir les actuacions que atempten contra els béns comuns,com són les privatitzacions i externalitzacions en marxa (la xarxa d’aparcaments, l’Institut de Parcs i Jardins, etc.) i els projectes i infraestructures innecessàries que suposen un malbaratamet dels diners públics (per exemple el Sagrera Kids i la pista d’esquí de la Zona Franca). En la lògica de recuperar els béns comuns calimpulsar una auditoria dels ens públics de promoció econòmica i social de Barcelona (com la Fira de Barcelona o el Consorci de la Zona Franca), reforçant-hi el paper de les entitats socials i dels interessos públic-cooperatius”.

Guanyar Barcelona per a la gent o regalar ciutat als lobbies per Arnau Mallol, jurista.

6

Barcelona En Comú “és un moviment que ens permetrà entrar a l’Ajuntament per fer-hi neteja i obrir-lo als veïns i veïnes”. “No serà fàcil, per fer-ho necessitem el suport del carrer”, davant dels “grans partits que tenen tots els recursos”, ha alertat. “Vull tenir un Ajuntament que doni veu i vot a la gent”, ha afegit, recordant com a exemple la manera com el govern de Trias ha “degradat” el Paral·lel amb una reforma d’esquenes a veïns i veïnes com ell.

Paraules de Josep Fontana (1931) catedràtic emèrit d’Historia i director de l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives a la Univesitat Pompeu Fabra. Mestre indiscutible de vàries generacions d’historiadors i cientìfics socials i figura destacada de la resistència democràtica al franquisme. Tanca la llista de Barcelona en Comú

7

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s