Sansamba

Posted on Updated on


1Una recomanació literària per regalar aquestes festes: “Sansamba” d’Isabel Franc i Sussana Martin és una història veraç que descriu, sense dramatitzar, la dura realitat dels immigrants africans a Catalunya i Espanya.

“Al centre de l’alta Casamance, a l’oest de Sédhiou (Senegal), hi ha un poble anomenat Sansamba. No és una de les zones més desfavorides de l’Àfrica, hi ha aigua, electricitat, un hospital i una escola, però tot sota mínims. Això fa que molts joves s’aventurin a un viatge a la recerca d’una vida millor, tot i saber que posen en risc la seva vida i, sovint, sense saber que es convertiran en la subclasse dels països “desenvolupats”. Sempre són nois, les dones que ho intenten són casos excepcionals. Un d’ells va trucar un dia a la porta de casa meva i va pronunciar una sola paraula: “treball”. Al obrir-li i deixar-lo entrar, no sabia que estava obrint també una bella història d’amistat, afecte i solidaritat….”

La nova obra d’Isabel Franc i Susanna Martín (Alícia en un món real) presenta la realitat de dos personatges oposats que es troben i s’ajuden malgrat les diferències de raça, edat, sexe i religió. Una reflexió sobre les fronteres culturals i emocionals a partir d’una amistat, suposadament, impossible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s