“La pluja daurada” de Najat El Hachmi

Posted on Updated on


najatAclaridor article, com sempre, amb el títol La pluja daurada” de l’escriptora Najat El Hachmi. Un article que ens recorda allò que molts dels nostres polítics (i parlo de personatges estafadors com l’Artur Mas o el Mariano Rajoy, d’especuladors i lladres com en Boi Ruiz, en Barcenas o en Millet, o de corruptes i mentiders com en Jordi Pujol i la seva família de lladres o l’Aznar i la seva família de feixistes) fan dia a dia per tal de tapar-se les seves vergonyes i intentar que oblidem perquè els hem votat… els hem votat perquè governin, per fer feina, per millorar la sanitat i l’educació, per tenir ocupació pels joves i pensions pels més grans, per defensar els drets laborals, etc… ja n’hi ha prou de governs que no governen, senzillament medren i ens enganyen amb cortines de fum mentre ens roben i menyspreen… ara és l’hora de fer-los fora !

“Mireu-los que tranquils que van per la vida. Són els encarregats de gestionar els recursos públics, els que han de fer polítiques que solucionin els problemes i són capaços de mirar-se el panorama desolador que tenen al davant i com si res dir que o no hi poden fer res o fan tot el que poden. Nosaltres, simples i vulgars ciutadans sense les capacitats extraordinàries de les seves ments preclares, no ho entendríem si es dediquessin a explicar-nos com funcionen les coses, no arribaríem ni de bon tros a fer-nos una idea de la sofisticació del sistema.

Un sistema que han ideat ells mateixos i que a molts d’ells (no a tots) els ha servit per omplir-se les butxaques. Els que no ho entenen són ells, els que no han entès res són ells: ja no volem explicacions, ja no volem entendre per què la realitat que ens asfixia és la que és, volem que d’una vegada per totes s’arromanguin i facin alguna cosa, amb caràcter d’urgència perquè la situació ja fa temps que és d’emergència. Si algú té gana i demana que li donis menjar, no li serveix de res que li expliquis el perquè de la seva situació, les arrels profundes de la seva pobresa o les circums­tàncies que limiten les teves decisions, tot això no farà que tingui menys gana. Que ens mostrin gràfics d’atur, de precarietat i de macroeconomia no fa que hi hagi menys gent marginada, només serveix perquè s’espolsin els problemes dels empobrits, empobrits per les seves pròpies polítiques i no pobres de naixement. No han entès que dir-nos que les culpes són d’uns tercers més poderosos no soluciona res. I a sobre segueixen prenent-nos el pèl muntant teatres per netejar-se la imatge i aprofiten per tapar-se les vergonyes els uns als altres. No han entès res i segueixen fent com sempre per seguir als seus llocs de sempre, però no passa res, ja ho entendran quan posin les urnes. Les de debò, no les de cartró”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s