El llepaire d’Abril: Marc Castells, alcalde d’Igualada

Posted on Updated on


imagesIgualada, i al seu front l’alcalde Marc Castells, estan ben cofois d’una de les seves campanyes d’imatge, el nomenament d”ambaixadors” de la ciutat. Per ésser ambaixador només cal ésser igualadí i igualadina i  actualment viure a l’estranger per raons laborals o d’estudis.

Al gener va haver-hi quatre noves incorporacions i amb la dotzena que es van registrar durant l’any 2013, ja són prop de vuitanta, les persones que el consistori ha distingit com a ambaixadors, establertes en indrets tan diferents com Alemanya, França, Itàlia, el Vaticà, Suècia, el Regne Unit, Dinamarca, Holanda, Mèxic, Guatemala, Jamaica, Nicaragua, el Perú, el Paraguai, el Brasil, Egipte, Etiòpia o la Xina. Tots desenvolupen en aquests països diferents tasques professionals, formatives o d’investigació.

Es veu que criteris de selecció tant senzills fan que a vegades l’ Alcalde Marc Castells no doni gaire importància a l”ocupació” que l’ambaixador realitza en aquests països, tant és així, que entre els primers nomenaments d’un any tant preuat com aquest, un dels ambaixadors fou Jaume Pons, que fa quatre anys que resideix a Guinea Bissau i està al capdavant de l’empresa Agrogeba Sarl, dedicada a la producció d’arròs.

Agrogeba-Guinea-Bissau-Aquesta empresa, Agrobeba, i Jaume Pons han estat notícia ja que les seves accions i  paraules han creuat  els mars fins arribar a les nostres terres: “No podeu entrar, a partir d’ara aquestes terres pertanyen a l’empresa espanyola Agrogeba”.

D’aquesta manera 600 persones han estat expulsades per l’acaparament de terres que Agrogeba ha fet a Bafatá (Guinea Bissau) que han estat corroborats a nivell internacional per un informe realitzat el 2012 per l’ONG Aliança per la Solidaritat juntament amb Oxfam Intermón.

Quan el 2010 Agrogeba va arribar a aquesta zona de l’interior de Guinea Bissau, va tallar el pas en els camins i va contractar a guardes armats amb el rifle en mà per evitar que ni persones ni animals tornessin a creuar els cultius d’arròs… aquest deu ser el model de cooperació internacional que impulsa el consistori igualadí ?

I un últim apunt, Agrogeba forma part del grup empresarial petrolier Petromiralles, els amos són els germans Josep Maria i Pere Torrens Ferrer.  Tots dos estan pendents de judici a l’Audiència Nacional acusats de frau fiscal de més de cent milions d’euros, blanqueig de capitals, maquinació per alterar el preu de les coses i falsedat documental. El primer d’ells va dimitir al juliol del 2013 com alcalde de CiU de Santa Maria de Miralles a causa d’aquesta acusació.

Gràcies alcalde !!! Amb ambaixadors com aquest, Igualada serà ben estimada i valorada arreu… Realment Igualada necessita a aquests personatges o és que no hi veu cap problema i formen part del cercle d’amistats…?

Més informació sobre aquestes expulsions:

– “Así ha expulsado una empresa española a 600 personas de sus tierras en Guinea Bissau” a Eldiario.es

– Informe de la Alianza por la solidaridad: “Marca España. Inversiones que generan pobreza

– “El acaparamiento de tierras de una empresa española causa hambre en Guinea Bissau a Periodismo Humano.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s