“Aturem la crisi” d’Arcadi Oliveres

Posted on Updated on


aturemlacrisiEl conegut economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va publicar l’any 2010 el llibre “Aturem la crisi. Les perversions d’un sistema que és possible canviar” (Angle Editorial), on analitzava les causes i els culpables de la crisi actual i llançava propostes per fer-li front. Com ja us suposeu no ha perdut ni un gram de la seva actualitat. Amb aquest llibre començo un nou espai del blog, les lectures de “Temps de Revolució” que considero imprescindibles. Espero que us interessin…

Segur que moltes coneixeu l’Arcadi, doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau, entre d’altres. Expert en relacions nord-sud, comerç internacional i deute extern, s’ha implicat des de fa anys en diferents moviments socials. En solitari ha publicat “Contra la fam i la guerra” (2004), “Un altre món” (2006) i “El meu camí cap a la utopia” (2008). I des de fa uns mesos un dels impulsors del Procés Constituent per aconseguir la República Catalana del 99 %.

L’Arcadi Oliveres, que sempre s’ha mostrat crític amb el poder polític i econòmic, és, en aquests moments, una de les veus que s’alcen amb més contundència contra el que ell anomena “les perversions financeres” del sistema capitalista. Arcadi Oliveres denuncia sense embuts els que ens han portat a la crisi actual: els especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars sense que ningú els posi cap fre. Ens diu que el capitalisme financer és pervers i genera desigualtats i injustícies, i que cal plantar-hi cara i canviar-lo.

A “Aturem la crisi” l’autor analitza les causes de la crisi actual i dóna respostes a preguntes com ara “Per què s’ha arribat fins aquí?” i “Qui hi ha al darrera de la crisi?”. A més, tal com diu el títol del llibre, l’Arcadi confia que encara som a temps de canviar i millorar el món i ens fa propostes, tant a nivell internacional com a nivell més personal o familiar, per començar a caminar en aquest sentit. Un llibre que recull la seva sempre interessant visió del moment actual i on ens fa una crida a rebel·lar-nos contra els màxims responsables de la crisi, els poders financers, i on també assenyala els punts febles de la nostra societat de consum desenfrenat, deslocalitzacions i democràcia afeblida.

Per mi el més important és una senzilla reflexió però que considero imprescindible si volem sortir d’aquesta estafa: “Només podem aturar la crisi amb un canvi de mentalitat i si tothom pren consciència que hem de demanar responsabilitats a polítics i poders econòmics”.

Us animo també a escoltar la seva entrevista de l’any 2011 al Programa Singulars on reflexionava sobre la crisi i ens presentava aquest llibre:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s